top of page
20240223_172349.jpg

Naar de trimsalon

Het trimmen van katten is niet te vergelijken met het trimmen van een hond. Maar het trimmen van katten is wel heel belangrijk, vooral voor katten met een lange vacht. Anders liggen er klitten op de loer. Katten trimmen is soms een leuke uitdaging. Iedere kat is uniek en reageert weer anders op een trimbehandeling. De juiste aanpak voor je kat is daarom heel belangrijk. 

Waarom is een trimsalon belangrijk voor je kat?

Veel katten kunnen de eigen vacht zelf goed onderhouden. Maar soms ontstaan er ook problemen. Bijvoorbeeld klitten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Ouderdom, stress, weersinvloeden, medische problemen, overgewicht. Als je kat last heeft van klitten kunnen trimsalons daarin een uitkomst bieden. Bij katten zijn er veel verschillende manieren van trimmen onder kattentrimmers. Kijk vooral wat je aanspreekt.
Zelf werk ik op de kat-vacht en huidvriendelijke manier.

Huid-vacht en katvriendelijk

Wat houdt dat eigenlijk in huid-vacht en katvriendelijk?

Huid en vachtvriendelijk is de soort borstels en kammen die je gebruikt voor de kat. Dat ze niet pijn doen op de huid en er geen onnodige haren er mee uit trekken. Alleen losse haren worden er met de kam en borstel uitgekamd (indien mogelijk) goede haren blijven hierdoor mooi intact. 

Huid en vacht vriendelijk houdt ook in dat klitten die niet meer uit te kammen zijn, er veelal worden uitgeschoren i.p.v uitgekamd bij katten.
Scheren doet geen pijn en een klit uitkammen doet veel pijn. Dit is ook heel katvriendelijk.

Wat houdt katvriendelijk nog meer in? 

Katvriendelijk wil ook zeggen dat ik katten niet in de houdgreep neem tijdens de trimbehandeling. Uiteraard hou ik ze wel op tafel. Op soms een pauze voor de kat daargelaten. Het houden van katten in de houdgreep bemoeilijkt juist het trimmen. Bij katten ben ik van mening dat je ze rustig en vriendelijk moet benaderen en ook naar handelen. Hoe rustiger je bent hoe makkelijker vaak het trimmen gaat. Voor katten die veel stress ervaren is afleiding zoals een snack of kattenmuziek een uitkomst.

Samen de kat lekker in zijn vacht en vel houden

Soms moet je katten even helpen met zijn of haar vacht. Tijdens de trimbehandeling krijg je daarom ook advies en tips hoe je, je kat het beste kunt helpen met zijn/haar vacht. Welke kammen en borstel geschikt zijn en hoe vaak je het beste aandacht kunt geven aan de vacht van jouw kat. 

Je kunt ook met regelmaat een afspraak maken voor je kat om de vacht te laten nakijken. Doorborstelen en klitjes te verwijderen. Zou houdt je je kat ook makkelijker klitvrij en heb je er zelf niet zoveel werk mee. Ook je kat zou dan meer wennen aan de behandelingen. Een klitvrije kat kan zeker en is niet onmogelijk. 

Recencies van andere baasjes

Jose

Ilse gaat heel rustig om met je kat. En heeft mijn kat weer van de klitten afgeholpen. Aanrader!

bottom of page