top of page

Maak plezier samen met je huisdier (denkspellen, hersentraining tips voor je huisdier).

Bijgewerkt op: 30 jan.

Maak plezier samen met je huisdier (denkspellen , hersentraining tips voor je huisdier.


Nu er veel mensen massaal thuis moeten zitten i.v.m het coronavirus kunnen we natuurlijk wel leuke dingen bedenken om te doen. Zoals leuke denkspellen maken en spelen met je huisdier. Voor je huisdier is dit heel erg leuk en voor jezelf ook! En voor kinderen natuurlijk ook leuk om creatief bezig te zijn. Dieren zijn van nature ingesteld op het zelf zoeken naar eten en dat kan je door middel van voer en denkspellen nabootsen. Denkspellen zijn geschikt voor van allerlei dieren, zoals honden, katten, konijnen, cavia's etc.


Wat kan je zoal maken en bedenken als denkspel?

Eigenlijk van alles, je kunt fleece gebruiken, karton, kant en klare denkspellen uit de winkel, eierdozen, speelgoed tunnels, kartonnen dozen enz.

Zelf maken is natuurlijk net zo leuk en goedkoper. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.


Een snuffelmat zoals onderstaande afbeelding, zit wel even wat werk aan maar is heel makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn fleece kleden in de kleuren die je mooi vind, een schaar, liniaal en een gootsteenmatje te koop bij o.a. de blokker.

In het gootsteen matje zitten gaten en daar rijg je het fleece dubbelgevouwen doorheen. Leuk om te doen en het is geschikt voor honden, katten, konijnen en cavia's. Je kunt er daarna de brokken van je die