Maak plezier samen met je huisdier (denkspellen, hersentraining tips voor je huisdier).Maak plezier samen met je huisdier (denkspellen , hersentraining tips voor je huisdier.


Nu er veel mensen massaal thuis moeten zitten i.v.m het coronavirus kunnen we natuurlijk wel leuke dingen bedenken om te doen. Zoals leuke denkspellen maken en spelen met je huisdier. Voor je huisdier is dit heel erg leuk en voor jezelf ook! En voor kinderen natuurlijk ook leuk om creatief bezig te zijn. Dieren zijn van nature ingesteld op het zelf zoeken naar eten en dat kan je door middel van voer en denkspellen nabootsen. Denkspellen zijn geschikt voor van allerlei dieren, zoals honden, katten, konijnen, cavia's etc.


Wat kan je zoal maken en bedenken als denkspel?

Eigenlijk van alles, je kunt fleece gebruiken, karton, kant en klare denkspellen uit de winkel, eierdozen, speelgoed tunnels, kartonnen dozen enz.

Zelf maken is natuurlijk net zo leuk en goedkoper. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.


Een snuffelmat zoals onderstaande afbeelding, zit wel even wat werk aan maar is heel makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn fleece kleden in de kleuren die je mooi vind, een schaar, liniaal en een gootsteenmatje te koop bij o.a. de blokker.

In het gootsteen matje zitten gaten en daar rijg je het fleece dubbelgevouwen doorheen. Leuk om te doen en het is geschikt voor honden, katten, konijnen en cavia's. Je kunt er daarna de brokken van je dier of koekjes tussen stoppen zodat je huisdier ze kan zoeken. Let op! Laat je huisdier er alleen onder toezicht mee spelen. De snuffelmat is ook te koop in mijn webshop, wil je er ook een om samen met je huisdier bezig te zijn met het denkspel, stuur mij dan even een mailtje. Je krijgt hem dan op maat gemaakt en met de kleuren die je mooi vind.


Ook met eierdoosjes en gewone kartonnen dozen kan je lekker creatief zijn.

Leuk om je konijn of kat hier mee te zien spelen!


Je kunt denkspellen natuurlijk ook gewoon in de dierenwinkel kopen, maar zelf maken is vooral nu juist heel leuk! Je kunt er alles voor gebruiken zoals ook vormpjes om koekjes mee te maken bijvoorbeeld zoals onderstaande afbeelding.
Ook kan je een leuk spel maken met een muffinblik met een aantal ballen erop die je hond, kat of konijn eraf moet halen om zo het lekkers te pakken te krijgen.


In een volgende blog vertel ik over hoe je denkspellen aanleert bij je huisdier en wat de voordelen daar van zijn.

Heb jij wel eens een denkspel met je huisdier geprobeerd?

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Een afspraak maken of heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier hieronder in of stuur mij een email
Bellen is ook mogelijk.

Covid19 Regels:
Omdat ik bij u aan huis kom gelden er wegens het coronavirus op dit moment een aantal regels waardoor een trimbehandeling aan huis veiliger is.

Als u of iemand in uw huishouden klachten heeft is een trimbehandeling aan huis even niet mogelijk.

 

Heeft u al een afspraak staan en wordt u of iemand in uw huishouden ziek, geef het dan aan mij door dan verzetten we de afspraak.

Ook is het verstandig en fijn als u 1,5 meter afstand houdt. 

Natuurlijk verzet ik ook de afspraken mocht ik zelf klachten hebben.

Info@bunnycat-en-co.nl
Tel: 0681069448

KVK: 75105500

Betaling kan doormiddel van een betaalverzoek/tikkie, factuur of contant.

Voor het trimmen van konijnen, cavia's en katten kom ik in meer plaatsen, informeer naar de mogelijkheden

© 2021 Copyright  Trimsalon en Dierenoppas BunnyCat. gemaakt met  Wix.com

  • White Facebook Icon