top of page

Maak plezier samen met je huisdier (denkspellen, hersentraining tips voor je huisdier).

Bijgewerkt op: 30 jan. 2023

Maak plezier samen met je huisdier (denkspellen , hersentraining tips voor je huisdier.


Nu er veel mensen massaal thuis moeten zitten i.v.m het coronavirus kunnen we natuurlijk wel leuke dingen bedenken om te doen. Zoals leuke denkspellen maken en spelen met je huisdier. Voor je huisdier is dit heel erg leuk en voor jezelf ook! En voor kinderen natuurlijk ook leuk om creatief bezig te zijn. Dieren zijn van nature ingesteld op het zelf zoeken naar eten en dat kan je door middel van voer en denkspellen nabootsen. Denkspellen zijn geschikt voor van allerlei dieren, zoals honden, katten, konijnen, cavia's etc.


Wat kan je zoal maken en bedenken als denkspel?

Eigenlijk van alles, je kunt fleece gebruiken, karton, kant en klare denkspellen uit de winkel, eierdozen, speelgoed tunnels, kartonnen dozen enz.

Zelf maken is natuurlijk net zo leuk en goedkoper. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.


Een snuffelmat zoals onderstaande afbeelding, zit wel even wat werk aan maar is heel makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn fleece kleden in de kleuren die je mooi vind, een schaar, liniaal en een gootsteenmatje te koop bij o.a. de blokker.

In het gootsteen matje zitten gaten en daar rijg je het fleece dubbelgevouwen doorheen. Leuk om te doen en het is geschikt voor honden, katten, konijnen en cavia's. Je kunt er daarna de brokken van je dier of koekjes tussen stoppen zodat je huisdier ze kan zoeken. Let op! Laat je huisdier er alleen onder toezicht mee spelen. De snuffelmat is ook te koop in mijn webshop, wil je er ook een om samen met je huisdier bezig te zijn met het denkspel, stuur mij dan even een mailtje. Je krijgt hem dan op maat gemaakt en met de kleuren die je mooi vind.


Ook met eierdoosjes en gewone kartonnen dozen kan je lekker creatief zijn.

Leuk om je konijn of kat hier mee te zien spelen!


Je kunt denkspellen natuurlijk ook gewoon in de dierenwinkel kopen, maar zelf maken is vooral nu juist heel leuk! Je kunt er alles voor gebruiken zoals ook vormpjes om koekjes mee te maken bijvoorbeeld zoals onderstaande afbeelding.
Ook kan je een leuk spel maken met een muffinblik met een aantal ballen erop die je hond, kat of konijn eraf moet halen om zo het lekkers te pakken te krijgen.


In een volgende blog vertel ik over hoe je denkspellen aanleert bij je huisdier en wat de voordelen daar van zijn.

Heb jij wel eens een denkspel met je huisdier geprobeerd?

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page