top of page

Vachtverzorging voor je kat- borstel en kam

Rubriek vachtverzorging voor katten!


Heel vaak krijg ik de vraag wat nu goede borstels zijn voor je kat. Die vraag is ook heel erg logisch want er zijn zoveel verschillende borstels en kammen op de markt. Ik werk kat- huid en vachtvriendelijk. De borstels en kammen die ik gebruik zijn dus huid en vachtvriendelijk. Hiermee beschadig je de huid en vacht niet.
Ik gebruik een slickerborstel zonder bolletjes en een combikam. Met de combikam kan je beginnende klitten opsporen en met de slickerborstel kan je voorzichtig de vacht borstelen. Niet alleen langharige katten kunnen problemen krijgen met de vacht, maar ook kortharige katten heb ik regelmatig op de trimtafel. Heel vaak zijn het oudere katten die zichzelf niet meer zo goed kunnen verzorgen door ouderdom en/of artrose. Ook sommige kortharige (oudere) katten moet je daarom een handje helpen met de vacht.

Tijdens de trimbehandeling zijn de borstel en kam ook te koop voor je kat mocht je ze graag willen hebben.


Katten zijn helden in het verbergen van pijn. Klitten en vilt doen een kat vaak pijn, maar ze laten dit niet snel zien. Een trimbehandeling kan daarom snel verlichting geven voor je kat. Ze ervaren dan geen jeuk en/of pijn meer. Een kat heeft snel last van stress. Tijdens een trimbehandeling probeer ik de stress zo laag mogelijk te houden door geen dwangmiddelen te gebruiken. En door een rustige benadering en trimbehandeling. Voor sommige katten werkt kattenmuziek heel goed om rustiger te worden.


Lukt het niet om de klitten eruit te krijgen of wil je meer vachtverzorgingsadvies?

Neem dan gerust contact op.12 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page