top of page

Je kat of konijn laten wennen aan het reismandje

Als je met je kat of konijn naar de trimsalon moet of bijvoorbeeld naar de dierenarts, gaat, dan moet je kat of konijn even in een reismandje. Niet alle katten en konijnen vinden dit even leuk. Nu zijn er wel een aantal tips waardoor je het reismandje leuker en aantrekkelijker kan maken voor ze. Zo wordt het geen strijd om ze in het reismandje te krijgen wat vaak ook het trimmen niet ten goede komt.Tips: wat kan je doen om het reismandje leuker te maken?

Pak het reismandje niet alleen tevoorschijn als je met je kat of konijn ergens heen moet. Laat het mandje ook eens in de kamer staan op het moment dat je nergens heen hoeft.

Leg er af en toe eens wat lekkers in of een speeltje. Laat je kat of konijn het mandje onderzoeken, leg er een lekker warm kleedje in. Maak het reismandje onderdeel van zijn schuilplekjes. Til het reismandje af en toe even op als je kat of konijn er in zit. Dan wennen ze eraan, dat het mandje ook wordt opgetild.

Als je weg moet bijvoorbeeld naar de trimsalon met je kat of konijn laat je kat of konijn dan het liefst zelf in zijn reismandje gaan. Je kunt hem dan wat lokken met iets lekkers.


Wat moet je niet doen als je, je kat of konijn wil laten wennen aan het reismandje?

Jaag in ieder geval je kat of konijn niet op, vooral heel belangrijk bij katten. Ze worden dan juist alleen maar gestrest en dan krijgen ze een negatieve associatie met het reismandje waar ze dan ingezet worden. Dan moet je weer van voren af aan beginnen met het opbouwen van het wennen aan het reismandje. Ook met stress weggaan van huis met een kat helpt vaak op de trimtafel niet mee voor de rust van de kat.
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page