top of page
  • Foto van schrijverIlse Esmeijer

Dwergkees/ Pomeranian trimmen

In de trimsalon komen veel verschillende rassen honden. Een ras waar ik mij o.a. gespecialiseerd in heb is de dwergkees. Ook wel Pomeranian genoemd. Dat is de Engelse benaming voor het ras. Het trimmen van een Pomeranian luistert best wel nou. En is wel een beetje een vak apart. Daarom heb ik ook voor deze specialisatie gekozen. En natuurlijk ook omdat ik ze heel erg leuk vindt! In deze blog lees je hier meer over.

De Pomeranian heeft een dubbele vacht die bestaat uit een wollige ondervacht en langere bovenvacht (de dekharen). De Pomeranian(dwergkees) puppy maakt een vachtwissel door tussen de 4 en de 12 maanden leeftijd. (De Ugly fase). De vacht veranderd dan van een puppyvacht naar een volwassen vacht. Een Pomeranian mag vanaf 12 maanden ook pas echt naar een trimsalon om bijgeknipt te worden. Puppy behandelingen kunnen natuurlijk wel eerder en zijn dan ook raadzaam om te doen, zodat ze positieve ervaringen op doen met de trimsalon. En later minder stress ervaren in de trimsalon. De meeste puppy's komen als ze ongeveer 4 maanden oud zijn en alle puppy entingen hebben gehad.


Een Pomeranian mag ook niet te kort worden geknipt en mag ook niet worden geschoren. Als je een Pomeranian te kort knipt of als je hem laat scheren groeit de vacht vaak heel lelijk terug en vaak niet gelijkmatig. Soms ontstaan er zelfs kale plekken. Ook gaat de vacht na het scheren of te kort knippen sneller klitten en is het nog moeilijker om de vacht in goede conditie te houden. De vacht beschermt dan ook minder goed tegen regen, kou en warmte. Het kan ook jaren duren voordat de vacht dan weer normaal is aangegroeid.. Dit komt omdat ze een lange vachtgroeicyclus hebben.


Een goed gespecialiseerd trimsalon in dwergkeeshonden (Pomeranian) weet bovenstaande en zal de vacht ook met wassen en blazen ontdoen van de ondervacht die los zit. En mooi in model knippen.

Vachtverzorging voor thuis!

Het is heel belangrijk om van pup af aan al te beginnen met de vachtverzorging bij de Pomeranian. Als je borstelt, til het haar iets omhoog zodat de borstel tot aan de huid komt. Hier ontstaan vaak de eerste klitten. Wat ook zal helpen bij de vachtverzorging van een Pomeranian is een waterblazer!Dit scheelt veel borstelen en is voor de hond ook vaak prettiger. Een waterblazer blaast het overtollige wol uit de vacht en voorkomt klitten, doordat de vacht los van elkaar wordt geblazen. Ook dan is borstelen nog noodzakelijk maar wel minder.


Zoek je nog een trimsalon voor je Pomeranian? Ik heb nog ruimte om nieuwe honden aan te nemen. Neem dan gerust contact met mij op. Op mijn facebookpagina vind je meer voorbeelden van getrimde honden.


Groetjes,Ilse

Trimsalon BunnyCat & Co

Tel: 0681069448

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page