Vachtverzorging voor konijnen

Vachtverzorging voor KonijnenDe meeste konijnen zijn nu weer bezig met de vachtwisseling van wintervacht naar zomervacht. Sommige konijnen hebben daar wat hulp bij nodig. Voor een kort of normaal harig konijn kan je het beste met een licht vochtige hand of een vochtig microvezeldoekje door de vacht gaan. Hiermee verwijder je de losse haren. Ook kan je een 1 of 2 keer per week lichtjes met een zwijnenharenborstel de vacht door borstelen. Borstel dan laagje voor laagje van onder naar boven de vacht door. Voor normaal harige konijnen is je natte hand of een microvezeldoekje de beste optie.


Bij langharige konijnen bijvoorbeeld teddy's of angora's en mixjes is het belangrijk om de vacht 1 a 2 keer per week door te borstelen met een zwijnenharenborstel. Een zwijnenharenborstel beschadigd de huid niet, andere borstels doen dat vaak wel. En een zwijnenharenborstel verdeelt mooi de talg over de huid waardoor de haren de natuurlijke glans krijgen/behouden.

Het is ook belangrijk bij langharige konijnen om de oogjes vrij te houden zodat ze geen haar in de ogen krijgen, anders kan dit zorgen voor ontstekingen of irritatie aan het oog.

Voor bijvoorbeeld plakpoep kan je het beter met een nat doekje weghalen en vooral kijken naar de oorzaak van de plakpoep, hiervoor kan je ook specialisten of konijnentrimsters inschakelen. Vaak ligt het aan de voeding of de huisvesting als je konijn regelmatig last heeft van plakpoep.


Heeft je konijnen toch last van klitten of vilt in de vacht, of lukt de vachtverzorging zelf niet helemaal? Schaam je dan niet om je konijn naar een professionele trimster te laten gaan. Ik kom u en uw konijn hierbij graag helpen. De zwijnenharenborstel is nu ook bij mij te koop. Tijdelijk krijg je bij een trimbehandeling nu een gezonde lekkernij mee voor je konijn!20 keer bekeken0 reacties

Een afspraak maken of heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier hieronder in of stuur mij een email
Bellen is ook mogelijk.

Covid19 Regels:
Omdat ik bij u aan huis kom gelden er wegens het coronavirus op dit moment een aantal regels waardoor een trimbehandeling aan huis veiliger is.

Als u of iemand in uw huishouden klachten heeft is een trimbehandeling aan huis even niet mogelijk.

 

Heeft u al een afspraak staan en wordt u of iemand in uw huishouden ziek, geef het dan aan mij door dan verzetten we de afspraak.

Ook is het verstandig en fijn als u 1,5 meter afstand houdt. 

Natuurlijk verzet ik ook de afspraken mocht ik zelf klachten hebben.

Info@bunnycat-en-co.nl
Tel: 0681069448

KVK: 75105500

Betaling kan doormiddel van een betaalverzoek/tikkie, factuur of contant.

Voor het trimmen van konijnen, cavia's en katten kom ik in meer plaatsen, informeer naar de mogelijkheden

© 2021 Copyright  Trimsalon en Dierenoppas BunnyCat. gemaakt met  Wix.com

  • White Facebook Icon