top of page

De Hondentrimsalon van BunnyCat & Co

Op 4 oktober 2023 was de opening van mijn hondentrimsalon BunnyCat & Co. De opening was erg leuk en gezellig. Mooie bijkomstigheid was dat dit op dierendag kon!
Hoe gaat het trimmen van uw hond precies in zijn werk?

Ik werk 1 op 1 met uw hond. Dat betekent dat ik in de trimsalon alleen met uw hond bezig ben en niet met meerdere honden tegelijk. Dit schept een stuk rust in de trimsalon en kan ik mijn aandacht helemaal bij uw hond houden.

Als u uw hond komt brengen, bespreken we eerst wat uw wensen zijn en of ik nog ergens extra op moet letten, medisch of qua vacht etc.

Uw hond mag nog heel even door de trimsalon lopen om even te wennen en laat ik uw hond aan mij wennen. Dan leg ik ook alle spullen even klaar die ik nodig heb, zodat uw hond nog heel even kan snuffelen in de trimsalon. Dan gaat uw hond lekker in bad. Uw hond wordt 2 keer met een professionele shampoo gewassen. De eerste keer is het wassen vooral om het zand en vuil uit de vacht te wassen. De 2de keer kies ik een shampoo speciaal voor de vachtsoort van uw hond. Dit voedt meteen de schone vacht van uw hond en moet een paar minuten intrekken. Bij sommige vachten doe ik ook conditioner in de vacht om de vacht nog meer te voeden, zodat de vacht ook langer klitvrij blijft en de vacht minder droog is.


Daarna wordt de vacht van uw hond zo goed mogelijk uitgespoeld en afgedroogd. Dan maak ik de vacht van uw hond droog met de waterblazer of Föhn.

Als de vacht droog is wacht ik vaak even zodat de hond even weer tot rust kan komen. Daarna kunnen we beginnen met scheren, knippen, effileren, plukken of wat voor de vacht van uw hond van toepassing is.


Als uw hond klaar of bijna klaar is bel ik u op om te zeggen dat uw hond klaar is en opgehaald mag worden. Ondertussen als uw hond dat wil, kan ik foto's van uw hond maken met een mooie achtergrond. Deze krijgt u dan na de hand toegestuurd via whatsapp mocht u dat leuk vinden.


De hond krijgt na afloop nog een knuffel van mij en wat lekkers (als de hond daar tegen kan) om de trimbehandeling op een goede en ontspannen manier af te sluiten.

Als u binnenkomt kan u uw hond weer lekker knuffelen,


Hondentrimsalon BunnyCat & Co is gevestigd in Raalte. Ook makkelijk te bereiken vanuit, Nijverdal, Zwolle, Ommen, Deventer.

76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page